اپراتورهای مخابراتی؛ از دیروز تا امروز
امروزه صنعت مخابرات از old telco به new telcoو هم اکنون به application-focused telcoرسیده است. بر این اساس اپراتورهای مخابراتی را می توان به 3 دسته تقسیم بندی کرد :
-
اپراتورهای مخابراتی مبتنی بر امکانات یا FACTel[1]:در این اپراتورها تاکید زیادی بر روی هزینه های CAPEXبرای کابل کشی ها، استقرار دکل های مخابراتی و Dial Tonesمی شود
-
اپراتورهای مخابراتی مجازی یا VIRTel[2]:در این اپراتورهای مخابراتی در مقایسه با نسل اول، تاکید زیادی بر روی داده ها و مراکز داده و سودآوری از ظرفیت های خالی اپراتورهای مخابراتی FACTelمی شود.
-
اپراتورهای مخابراتی متمرکز بر برنامه کاربردی یا APPTel[3]:در اپراتورهای مخابراتی با توجه به فراهم کردن بسترهای مخابراتی لازم توسط FACTelو VIRTelاز برنامه های کاربردی و دیدگاه مبتنی بر بازار برنامههای کاربردی (App. Marketplace) جهت کسب درآمد بهره برداری می شود.

شکل 1- اپراتورهای مخابراتی در مسیر آینده
معمولا هر چه از سمت نسل اول به سمت نسل سوم حرکت می شوند هزینه های CAPEXدر مقایسه با هزینه های OPEXکاهش یافته و راهکارها نرم افزاری تر می شوند.
باید توجه داشت که فعالیت در هر کدام از نسل های فوق الذکر تفاوت ها و ملزومات خاص خود دارد. بعضی از این ملزومات و تفاوت ها عبارتند از:
-
فرآیندها و شیوه های OSSو BSS
-
به عنوان مثال: شیوه صدور صورتحساب (Billing) و شیوه تعیین Revenue Share
-
به عنوان مثال: شیوه کنترل ترافیک دیتا و تعیین مالکیت ترافیک های در حال تبادل
-
فرآیندها و شیوهای دسترسی به سرویس ها
-
فرآیندها و شیوه های نظارت و اعمال حاکمیت رگولاتوری
-
فرآیندها و شیوه های احراز هویت و مدیریت شناسه مصرف کنندگان
-
سطح بلوغ اپراتور مخابراتی برای تحویل با کیفیت سرویس
[1]Facilities-based Telecommunication Operator(FACTel)
[2]Virtual Telecommunication Operator(VIRTel)
[3]Application-focused Telecommunication Operator(APPTel)
|